lunes, 28 de mayo de 2012

Funcion de les parts de l'ull (III)

Funcions:
 • Còrnia: És l'estructura hemisfèrica transparent localitzada al capdavant de l'òrgan ocular, que permet el pas de la llum i que protegeix l'iris i el cristal.

 • Iris: és la membrana pigmentada i circular de l'ull que separa la cambra anterior de la cambra posterior. Té una obertura central de mida variable que comunica les dues cambres: la pupil·la. 


 • Pupil·la: és un orifici en la part central de l'iris per al pas de la llum. Es tracta d'una obertura dilatable i contràctil de color negre amb la funció de regular la il·luminació que li arriba a la retina, a la part posterior de l'ull.


 • Cos ciliar:  és una part de l'ull situada entre l'iris i la regió de l'ora serrata en la retina, responsable de la producció de l'humor aquós i del canvi de forma del cristal·lí necessari per a aconseguir la correcta acomodació (enfocament).


 • Cristal·lí:  fa possible l'enfocament d'objectes situats a diferents distàncies. Aquest objectiu s'aconsegueix mitjançant un augment de la seva curvatura i del seu gruix, procés que es denomina acomodació. 

      En aquest video podem observar de manera detallada i bé explicada les funcions del ull:

  

Realitzat per: Nerea Albors.

7 comentarios:

 1. Tinc un dubte, sense el Cristal·lí no podríem vore bé els objectes?

  PD: Quina entrada més bonica!

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. La seva funcionalitat principal és la de fer possible l'enfocament d'objectes situats a diferents distàncies. Es a dir que sense el cristal·lí no diferenciariem bé els objectes.
   PD:Moltes gràcies!

   Eliminar
 2. Respuestas
  1. Este comentario ha sido eliminado por el autor.

   Eliminar